Under våra längtansår hade jag ofta behov av att få kontakt med andra i samma situation, i bland anonymt och ibland som mig själv. Det hjälpte mycket att ta del av andras erfarenheter, bolla tankar, utbyta tips och framför allt känna att man inte är så ensam som man kanske tror att man är. Jag har fått vänner för livet genom de här åren, och fått oändligt mycket tröst, pepp, hopp och tips som har hjälpt mig vidare på vägen mot vårt barn. Därför vill jag dela med mig lite av detta till dig som kanske känner dig ensam och vilsen. Det finns fler som du!

Här kan du hitta några andra.

  • Bloggar som ivfbloggar.blogspot.se och adoptionsbloggar.blogspot.se
  • Om du bloggar själv kan du efterlysa andra, kanske kan ni höras via mejl, Facebook, telefon eller t o m träffas. Jag nappade på en bloggträff för något år sen, väldigt lyckat och vi ses forfarande 😃
  • Föreningen Barnlängtan barnlangtan.com
  • Adoptionscentrum har lokalföreningar över hela landet, många träffar är öppna även för icke medlemmar men det brukar vara billigare om man är medlem. De ordnar föreläsningar på olika teman, men även picknick, bowling, lekträffar mm och man är välkommen även innan man fått barn. Kanon att träffa andra adoptivfamiljer och höra deras erfarenheter och bygga ett nätverk som kan finnas även för barnet. De andra organisationerna ordnar också träffar och föreläsningar, håll koll på deras hemsidor.
  • Facebook – det finns flera slutna grupper för adoptivfamiljer, och för de flesta länder finns landsgrupper för de som adopterar från ett specifikt land. De flesta grupperna behöver man bli tillagd i av någon som redan är medlem, är du intresserad så skicka ett mejl till mig så kan jag hjälpa dig vidare. 
  • Instagram under #längtansbarn #adoption # barnlängtan #ivf mm 

Lycka till, jag hoppas att detta kan hjälpa den som känner sig ensam en bit på vägen 💕

Annonser