Om det fanns något som kunde få mig att se rött när det var som tyngst under längtansåren var det nog andra småbarnsföräldrars prat om egentid. Jag fattade rent logiskt vad de pratade om men där och då var det ett sånt lyxproblem att jag kunde bli smått galen. 

Så här snart 10 månader in i föräldraskapet är det en annan sak. Det är intensivt att ha barn, det går i ett och dagarna bjuder på få tillfällen till återhämtning. Så. Idag har jag egentid. Jag har lämnat man, barn och hund hemma ett par timmar och åkt till gallerian. Shoppat kläder till mig själv!! Och sitter nu på ett fik med en kladdkaka och kaffe, ljudbok, blogg och planering inför allt kul som kommer veckorna framöver. Och där, i lugnet som råder i shoppingkaoset, när ingen ständigt ropar på min uppmärksamhet, barn/hund/man, när tankarna får vandra fritt, kommer en glimt av blogglusten tillbaka. Den trodde jag försvunnit för gott.

Jag har tänkt att skriva ett inlägg om hur dagarna ser ut, sonens utveckling där det händer massor, och våra planer för familjen framöver, men det får bli en annan gång.

Jag har också, sockerillamående efter kakan, bestämt att göra ett nytt försök med sockerdetox, start i morgon. Ni som har goda tips och pepp över, tveka inte att bomba mig med det, jag behöver allt stöd jag kan få! Familjeplanerna kommer innebära nya läkarbesök så då är det bra om mitt BMI har gått ner ngt med…  

Annonser